LOVE AFFAIRS

LOVE AFFAIRS

Sunday, 14 September 2014

AUSSIE THE SECOND - PART 1

Assalamualaikum Wbt & Good Morning U Ollsss....

Fuhhhh.... At last, setelah berperang dengan kehidupan seharian dan diri sendiri, digagahkan juga untuk mencoret di blog yang agak lama kene tinggal ni.. Hihi..
Sebelum pengalaman di Aussie dicoretkan dengan lebih lanjut.. dan disebabkan group yang pergi ni ada golongan VVIP which is Mr. Abu Talib Sulaiman and Mrs. Ruzita binti Zuli aka my parents, sila lihat preparationnya.. Fuhhh lagi..

Checklist di bawah perlu disediakan bagi memastikan perjalanan berjalan dengan lancar:-
  1. Maklumat Tempahan Penerbangan;
  2. Dokumen Perjalanan - Passport & Visa;
  3. Bekalan Makanan;
  4. Tempahan Penginapan & Kenderaan;
  5. Keperluan Kewangan;
  6. Jadual Perjalanan.
Cukupla dulu, skema sangatla ayat kat atas tu.. Ok, shoot...

Setelah setahun lebih tiket flight untuk ke Sydney dibeli, finally the time has come.. Excited excited excited... Tido pun tak nyenyak ni.... Nampak tak berkepok-kepok duit RM nak convert ke $AUD.. Tapi bila dah tukar, jadi nipis je.. Almaklumla, currency $AUD 1.00 = RM3.02. So,dengan rasa berat hati, tukar jugaklahh.. Uwaaa!!!!
Erkk.. ok abaikan paparan di monitor.. fokus pada duit yang berkepok tu je ye. hihi

 Nampak tak rombongan Cik Kiah kat atas tu?? Tu tak masuk semua tu.. Hihi

Flight kami pukul 10.00 pagi tapi pukul 5.00 pagi dah gerak ke airport.. Giler awal bangun tido.. Giler Excited!! Hihihi..

Snap ketika sedang menunggu check in flight

Inilah VVIP nye.. Masa senyummm kemain lagi yee..

Kami lagi.. Sebelum tidur dalam flight.. Hihi..
 Baiklah.. Sila saksikan aktiviti-aktiviti yang dilakukan oleh kami semasa dalam flight.. Lama tuuu.. 6 jam hokeh.. Fuhhh lagii.. Dan sesungguhnya POSING itu wajib... kihkih..







Ini adalah gambar candid - budak yang excited nak tengok wawan (yang bermaksud awan)

Ini gambar candid juge.. ye ye je main tab.. huh, budak2 zaman sekarang

Ok, sila sambung cerita dalam next entry ye.. Chow!!

Sunday, 6 July 2014

BAJU RAYA TO BE??

Assalamualaikum Wbt. & Good Morning...

Pejam celik pejam celik dah masuk hari ke-9 umat Islam berpuasa ye?? Seriously, tak berapa rasa sangat.. Maybe sebab banyak kerja dan cuaca yang redup kot.. Alhamdulillah.....

Biasala kan, kalau cerita pasal puasa je, mesti akan dikaitkan dengan raya kan?? Honestly, every year I will be the one who have the most excited feeling especially when it comes to Hari Raya.. Tak kisahla Raya Puasa ke Raya Haji.. Hehehe...

Well, perempuan memang akan buat preparation yang rapi pasal ni. Lagi-lagi plak preparation baju raya.. hahaha.. Take me for example, baru puasa ke-9, baju raya dah ready dah.. Tengok kat bawah ni...



Hehehe.. VOGUE kannnn??? Cuma belum decide nak pakai mana dulu je.. Pening jugak nak pilih ni.. Actually, ada lagi baju lain tapi tak snap gambar plak..

FYI, total baju baru saya adalah sebanyak 12 pasang semuanya tapi takla semua dibuat baju raya.. Campur-campur dengan baju kerja.. Tapi kalau semua nak dibuat baju raya pun apa salahnya kannn... hehehe.. Good Idea!!! Brilliant!!

Ok Bye.. Selamat Berpuasa.. :)