LOVE AFFAIRS

LOVE AFFAIRS

Tuesday, 21 January 2014

9 - 11 JANUARI 2013 - MENTOR MENTI TRIP TO SABAH

Hiii guysss...

 My Mentor Menti Team

Last week, my mentor menti team fly to Sabah. Untuk suka-suka dan menghilangkan stress kerja. We all ni satu ofis, boleh dikatakan semua dalam team ni berjawatan pegawai la...

Apa yang bestnye trip kali ni kan, kitorang pegi tempat yang saya tak pernah pegi during my first trip in 2011 (if im not mistaken).. Antara places yang kitorang pegi:-

    Pasar Malam Kampung Air
    Tempat shopping brooch, gelang, rantai, lain-lain aksesori yang berasaskan mutiara (pilihan lebih banyak berbanding Pekan Filipina - beroperasi setiap hari bermula pukul 6.00 petang hingga 11.00 malam).
      




    Rumah Terbalik 
    Semua benda kat area ni semuanya terbalik. Bayaran masuk dalam rumah = RM 12. Kalau nak tengok area luar je boleh bayar RM 3. 





      Muzium Sabah
      Kitorang tak masuk pun dalam  ni sebab kitorang datang awal sangat, muzium pun tak buka lagi (sebenarnya tak minat pun nak masuk sebab nak jimat masa untuk shopping. shhh...)





        


      Poring Hot Water
      Dalam ni ada Canopy Walk (Jambatan Gantung), Kolam Air Panas, dan Air Terjun. Kalau nak bagi ikan kecik gigit manja kaki kita pun boleh (tapi geli beb)..
      Jambatan Gantung Tamparuli
      Jambatan ni takla jauh dan takla tinggi sangat tapi untuk orang yang takut tinggi boleh jadi ngeri jugakla. Jambatan ni melintasi sungai besar dan tahap kedalaman tak pasti pulak.
       



      Pekan Nabalu 
      Tempat bergambar berlatarbelakangkan Gunung Kinabalu dan tempat shopping souvenier kraftangan, tshirt, etc.






      Dairy Farm
      Tempat ternakan dan pemerahan susu lembu yang segar. Banyak jugakla produk berasaskan susu such as dadih, aiskrim, etc. Doesn't impressed me much because i'm not a milk lover, sorry..




      Kundasang War Memorial
      Tempat ni nampak je kecik tapi sangat besar rupanya. Macam-macam ada tau - mostly garden and flower dia sangat cantik. Kalau untuk photoshoot memang cantik. Bayaran untuk masuk = RM 3.





      Last place adalah Pasar Filipina, Kota Kinabalu. Kat sini ada jual keropok, ikan masin, kraftangan, souvenier mutiara, etc. Sempat jugakla sambar beberapa souvenier. Boleh dikatakan, trip ni sangat enjoy la...  
      Kesimpulannya, sesiapa yang nak pegi Sabah tu silala get ready dengan stamina yang tinggi dan poket yang tebal sebab untuk ladies boleh jadi gila beb tengok aksesori yang ada.

      No comments:

      Post a Comment