LOVE AFFAIRS

LOVE AFFAIRS

Saturday, 22 February 2014

PART TIME JOB

Hello Again...

Dah lama tak update blog ni.. Sangat sibuk menjalankan tugasan yang bertimbun-timbun sampai nak tenggelam dibuatnya.. ye ye je, description sibuk macam mengalahkan PM je.. hehehe..

Well, a little update about me.. Just came back from Bandung, Indonesia last week (12 - 15 Februari 2014). Very busy trip!! Actually, bukan ape, this is my second trip to Bandung. Trip with my in-laws.. 

Even it was my second trip, tapi dapat new experience when our flight was delayed one day because of letusan Gunung Kelud. Nampak jugakla debu-debu berterbangan tapi tak kritikal. People is wearing mask everywhere.

OK, back to the topic.. Part time Job??!!

Hasil daripada trip ke Bandung tu, i've decided to start small business or considered as part time job to me. hehehe.. Bisnes ape?? Ladies kalau balik dari Bandung, harusla beli kain ela banyak2.. Tak kira la kain cotton or sulam. Nak dijadikan cerita, my elder sister pun kirim jugak.. So, menguatkan lagi la keinginan untuk berbisnes.

So, pejam mata dan dengan bermodalkan lebih kurang RM 1,700.00, dapatla capai 52 helai kain ela (consists of cotton and sulam). Semuanya was my CHOICE.. Bukan ape, be prepared, just in case, tak habis jual - boleh buat baju sendiri kan?? hehehe..

At first, rasa macam tak nak jual je sebab semuanya cantik-cantik. Tula dugaan namanya. Tapi setelah dikuatkan hati dan semangat, ALHAMDULILLAH.. sambutannya sangat menggalakkan.


Nampak tak, sambutannye?? hehehe.. ni belum sempat buat ape2 inventory lagi ni.. Balance yang masih belum terjual cuma 4 helai je lagi.. Takpela, kalau takde orang beli boleh buat baju sendiri.. :)

Just want to share the good feeling when our small plan succeed. So, i've decided to continue the part time job dengan planning dan preparation yang lebih structured.

p/s : Planning to find a small shop to enlarge my part time business.. Mudah-mudahan dipermudahkan dan diberkati Allah S.W.T.


No comments:

Post a Comment